20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων, ημέρα για έργο και όχι φανφάρες

 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Η Λεωφόρος Θησέως γίνεται παγίδα θανάτου ενώ ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος επιχαίρουν αμέριμνοι για το έργο τους

 

Η σημερινή ημέρα  20 Νοεμβρίου 2022, είναι η Παγκόσμια ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων και μας υπενθυμίζει ότι η μέριμνα για την οδική ασφάλεια είναι ανάμεσα στις πιο σημαντικές μας προτεραιότητες,  σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε

Ο κεντρικός οδικός άξονας της Καλλιθέας, η λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου, ένας δρόμος ο οποίος, κάκιστα, αποτελεί άξονα διέλευσης μέσα από την πόλη, έχει μετατραπεί σε παγίδα θανάτου για οδηγούς και κυρίως για τους πεζούς συμπολίτες μας.

 Το έργο της ασφαλτόστρωσης ξεκίνησε στα μέσα του Οκτωβρίου. Περιφερειάρχης και Δήμαρχος δεν έχασαν την ευκαιρία να προβληθούν, βομβαρδίζοντας  φιλικές σελίδες και κοινωνικά δίκτυα, με σκοπό να δρέψουν δάφνες για ένα έργο που θα έπρεπε να έχει γίνει από καιρό.

Ένα μήνα μετά όμως, το έργο έχει μείνει στην μέση και το κυριότερο, στα σημεία που έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία, δεν έχει γίνει διαγράμμιση,  απαραίτητη για την ασφάλεια των μετακινούμενων καθώς οι συχνές πεζοδιαβάσεις δεν είναι σημασμένες.  Οι πεζοί κάθε μέρα διασχίζουν την Θησέως με την εντύπωση ότι οι διερχόμενοι οδηγοί θα σταματήσουν στην διάβαση, η οποία όμως δεν είναι σχεδιασμένη πουθενά. Υπάρχει μόνον μια ταμπέλα στην Θησέως και Δαβάκη για ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών.

 Η Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας έθεσε το ζήτημα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για να λάβει την απίστευτη  απάντηση από τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο ότι πήρε τηλέφωνο στο διευθυντή έργων της περιφέρειας, ο οποίος πήρε τηλέφωνο τον εργολάβο, που του είπε ότι πρέπει να γίνουν επιμετρήσεις πρώτα (ο τρόπος για την μερική πληρωμή του εργολάβου) και μετά βλέπουμε... Στην συνέχεια μάλιστα  ανέφερε - προσπαθώντας να επιδείξει πυγμή για να καλύψει την ανικανότητά του να υπερασπιστεί τους πολίτες απέναντι σε περιφέρεια  και εργολάβο - ότι δεν θα αφήσει κανένα να ενοχλήσει την χριστουγεννιάτικη λειτουργία της αγοράς της Καλλιθέας με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την απαραίτητη σήμανση.

ΣΩΣΤΑ διαβάσατε! Ο Δήμαρχος προτιμά να κινδυνεύουν οι πεζοί συμπολίτες μας για όλο το διάστημα των γιορτών. Ούτε που του πέρασε από το μυαλό φυσικά, ότι η ασφάλεια των συμπολιτών μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Οσο για την εικόνα της αγοράς τις γιορτινές ημέρες, δεν είναι δα και νέο ότι οι εργασίες στο οδόστρωμα γίνονται συνήθως το βράδυ.

Η Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας, απαιτεί την λήψη κάθε νομικής και άλλης ενέργειας έναντι της περιφέρειας και του  εργολάβου τόσο για την άμεση διαγράμμιση της Ελ. Βενιζέλου στα τμήματα που έχουν παραδοθεί όσο και την υποχρεωτική διαγράμμιση των τμημάτων που παραδίδονται.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την σημερινή ημέρα.


 

Από το Blogger.