ΟΜ Καλλιθέας - Αννα Μαρία Γραμμένου, κείμενο συμβολής



ΟΜ. Καλλιθέας

Βαδίζουμε προς το μέλλον!

Αν και γνωρίζω την σωστή γραφή της λέξης Δημοκρατία, δεν ξέρω με τι χρώματα θα την ζωγράφιζα, αλλά βρίσκω άλλες λέξεις με πολύ βαθιές έννοιες για να την περιγράψω όπως την αντιλαμβάνομαι, στην οποία αν δεν συμπεριλαμβάνονται μέσα της, τότε δεν είναι Δημοκρατία.

Σε μια Δημοκρατία απαραίτητη για επιβίωση της είναι μια δίκαιη Δικαιοσύνη, τυφλή μεν αλλά όχι κουφή, στην αλήθεια και το ψέμα. Χρειάζεται μια τεράστια ποσότητα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης σε πολίτες, χωρίς διακρίσεις σε φυλή, θρησκεία, φύλο ή κάτι άλλο και να εκφράζονται με κοινωνική προσφορά σε όλους, ιδιαίτερα σε ανήμπορους για οποιονδήποτε λόγο ή αιτία με την ίδια δωρεάν παιδεία και περίθαλψη επίσης. Μια δίκαιη φορολογία, να μοιάζει λίγο, τουλάχιστον, σε αυτή της Αθηναϊκής δημοκρατίας, όπου την τάξη κάθε Αθηναίου πολίτη, καθόριζε την δίκαιη φορολόγησή του. Ίσες ευκαιρίες εργασίας, μόρφωσης για όλους ώστε να αποκτούν ένα αξιοπρεπές εισόδημα και επίπεδο διαβίωσης. Το αντίθετο οδηγεί σε εξαθλίωση, φτωχοποίηση, μετανάστευση, δουλοπρέπεια της χώρας.

Λόγοι, συνθήματα, έφεραν στην εξουσία τον Ανδρέα Παπανδρέου, συμβόλαια με τον λαό που ξέπεσαν, καταπατήθηκαν στην συνέχεια για να φθάσουμε σήμερα στο σημείο μηδέν από την κακή διαχείριση μιας τάξης δήθεν Αρίστων που κάθε άλλο παρά Δημοκράτες είναι.

Η χώρα χρειάζεται επιστροφή στην νομιμότητα, την πραγματική Δημοκρατία με τίμιο ηγέτη που, όπως ο μεταρρυθμιστής Σόλων μεταξύ άλλων μέτρων, κατάργησε μέσω της Σεισάχθειας το δικαίωμα των ισχυρών να σκλαβώνουν τους δανειζόμενους και τις οικογένειες τους λόγω χρεών, εκμηδένισε τα χρέη των ιδιωτών μεταξύ τους και προς το κράτος, έτσι να γίνει νέο ξεκίνημα στην οικονομία για ανάπτυξη όλων ανεξαιρέτως και όχι λίγων ισχυρών οικογενειών, πολιτικών, μια εξουσία ανάκτων και ευγενών απογόνων τσιφλικάδων, που χωρίς σεβασμό σε νόμους, κανένα ήθος λεηλατούν ότι απέμεινε από την χρεοκοπία του 2010 που προξένησε η δική τους ξανά κακή διαχείριση και λεηλασία της χώρας.

Με ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών σε όλα τα αξιώματα, καθώς κατά την κυρίαρχη άποψη των αρχαίων Αθηναίων και Ελλήνων γενικότερα, η Δημοκρατία δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, διότι η πολιτική δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως επιστήμη αλλά ως χώρος της ελεύθερης γνώμης, όπου όλοι θα είναι ίσοι και τους αφορά να έχουν ισότιμο δικαίωμα λόγου και συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων.

Βαδίζουμε έτσι προς το μέλλον και συμμετέχουμε σε μια Προοδευτική Συμμαχία μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό ενός χαρισματικού ηγέτη του Αλέξη Τσίπρα.

Άννα-Μαρία Γ. Γραμμένου Συνταξιούχος Ιδ.υπάλληλος

Λυσικράτους 98- Καλλιθέα 17675- τηλ 698 22 56 321

Από το Blogger.