Ολοι Στην Απεργία Της 9ης Νοέμβρη 2022. Να Φωναξουμε Δυνατά: ΩΣ ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Καλλιθέας.
 
Οι εργαζόμενοι της Καλλιθέας, συμμετέχουμε αποφασιστικά στη Γενική Απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ στις 9 Νοέμβρη. 
 
Αγωνιζόμαστε για να βάλουμε τέλος στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που επιφυλάσσουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και οικονομικής εξαθλίωσης για τους πολλούς, προκειμένου να εξασφαλιστούν τεράστια κέρδη για μια μικρή επιχειρηματική ελίτ, κυβερνητικά golden boys και “ημέτερους”.
 
Είμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή και ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Οι επικοινωνιακές παροχές της κυβέρνησης των ολιγοπωλίων δεν λύνουν το πρόβλημα. Οι έχοντες και κατέχοντες, με πολιτική ανοχή και στήριξη, εκμεταλλεύονται τι διαδοχικές διεθνείς κρίσεις και και κερδοφορούν, σαν γνήσιοι μαυραγορίτες, σε βάρος της κοινωνίας.
 
Αγωνιζόμαστε για:
• Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών και αντι-ασφαλιστικών νόμων
• Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.
• Επαναφορά ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.
• Προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία και επαναφορά του βάσιμου λόγου απόλυσης.
• Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Να σταματήσει τώρα η διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας.
• Προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επισφάλεια, των εργολαβικών εργαζομένων, των εργαζομένων στις πλατφόρμες. Επαναφορά του νόμου για τη συνευθύνη αρχικού εργοδότη – εργολάβου.
 
Θέλουμε ένα δημόσιο φύλακα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων και όχι ένα κράτος που κάνει πλάτες στην αισχροκέρδεια.
 
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΩΡΑ 11.00 ΜΜ
 

 

Από το Blogger.