Ούτε Εξυπνος Ούτε Φωτισμένος ο δήμος ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Θλιβερά τα πεπραγμένα της διοίκησης στην εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού φωτισμού.


Την ώρα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις υποφέρουν από την αύξηση των τιμών στον ηλεκτρισμό και τα καύσιμα θέρμανσης, η διοίκηση του δήμου μας, προσπαθεί να διαφημίσει τις ανύπαρκτες δράσεις της για εξοικονόμηση ενέργειας στις δημοτικές υπηρεσίες.

Με αφορμή την συζήτηση για τα δημοτικά τέλη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αποδείχθηκε η θλιβερή έως και ανύπαρκτη πρόοδος του Δήμου στην εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού φωτισμού στους δρόμους και τους ανοιχτούς χώρους, στην Καλλιθέα μας.

Θυμίζουμε ότι ο έξυπνος  / ενεργειακά αποδοτικός φωτισμός χρησιμοποιεί λαμπτήρες τεχνολογίας LED μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση ρεύματος, ενώ δίνει την δυνατότητα για λειτουργία ρυθμίσεων, αυτοματισμών καθώς και  μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης.

Πάνω των 50 δήμοι σε όλη τη χώρα βρίσκονται στην φάση υλοποίησης τέτοιων έργων αξιοποιώντας το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ πολλοί τα έχουν ήδη ολοκληρώσει . Αν ο δήμος μας είχε κάνει τα απαραίτητα, θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η μείωση του κόστους έως και 80% και έτσι να υπάρχει δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών σε συγκεκριμένες κατηγορίες δημοτών της πόλης μας  

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, - μετά και την ντροπιαστική τελευταία θέση στο θέμα της σχολικής στέγης,  η διοίκηση κατάφερε να θέσει τον δήμο μας ουραγό και σε έναν άλλο τομέα, επιβαρύνοντας μάλιστα τους δημότες και υποθηκεύοντας το μέλλον της πόλης.

Οι δικαιολογίες του δημάρχου είναι θλιβερές, και ανάξιες λόγου, η δε εξαγγελία του για έναρξη της σύνταξη της μελέτης, αποδεικνύει την αποτυχία οκτώ χρόνων διοίκησης.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες της Καλλιθέας, που για άλλη μια φορά πληρώνουν ακριβά την ανικανότητα του δημάρχου.

 Όταν λοιπόν ο δήμαρχος δεν είναι ικανός να αλλάξει ούτε μια λάμπα, αλλάζεις τον δήμαρχο!

 


 

 

Από το Blogger.